keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kurssivalintainfoa lukuvuodelle 2012-13

Veeran kuvankäsittelytyö (Kuvankäsittely KU11)














Ensi vuoden kurssitarjotin on taas käsillä ja nyt olisi mahdollisuus suunnitella kurssivalintoja.
Tule kysymään, jos jokin kursseihin liittyvä mietityttää. Jos samalla palkilla valinnaiskurssin kanssa on vaikkapa jokin pakollinen kurssi, katsotaan yhdessä mitä voidaan tehdä (joskus työt voi tehdä toisellakin palkilla) Tässä hieman apua valintojen tueksi:

1.jaksolla menee valokuvauskurssi palkilla neljä ja kuvankäsittelykurssi palkilla yksi:
Kyseiset ku11 ja ku8 täydentävät toisiaan. Jos onnistut valitsemaan molemmat kurssit, voit käyttää saman tien itse otettuja kuvia myös kuvankäsittelykurssin materiaalina.Opit käyttämään kameraa monipuolisesti ja kuvankäsittelyssä soveltamaan kuvia vaikkapa onnittelukortiksi saakka. Ku8 sopii kaikille kiinnostuneille ja  kännykkäkamerakuvaajista digijärkkärin omistajiin saakka. Mitään omia laitteita ja ennakko-osaamista ei silti tarvita, mutta jos olet aikeissa hankkia kameran, kurssilla saat myös siihen ohjeita.

Diplomisuorittajille tiedoksi, että kurssi (ku12) alkaa toisella jaksolla ja edellyttää vähintään neljää pohjakurssia. Ensimmäisellä jaksolla on nyt hyvä mahdollisuus saada täydennystä tai lisäystä pohjakursseihin ja jo omaksuttuihin taitoihin vielä ennen diplomityöskentelyä.

2.jaksolla on tarjolla elokuvakurssi ku9 palkilla yksi. Elokuvaan tutustuminen ja sen tekeminen sopii  palkille, jossa iltapäivällä voidaan tarpeen vaatiessa keskittyä tekemiseen pidemmäksikin aikaa. Työskentelyaika- ja paikka järjestellään joustavasti. Kurssia rytmittää suunnittelu, käsikirjoittaminen, kuvaaminen ja leikkaaminen. Lisäksi kurvaillaan elokuvan merkkiteosten parissa.  

3.jaksolla siirrytään perinteisten kuvataiteen tekniikoiden pariin kahdella valinnaiskurssilla. Kuvanveistoa ja keramiikkaa tehdään kurssilla ku7. Piirtämisen ja erityisesti akryylivärimaalaamisen pariin pääsee kurssilla ku10.
 

Vastapainoksi kaikelle tälle on palkilla neljä nykytaidetta (ku5). Siellä saattaa olla jopa eduksi, jos toteutus tapahtuu muilla kuin perinteisin välinein! Vitriininäyttelyssä on osa nykytaiteen kurssin töistä tällä hetkellä. Tämä on samalla viimeinen valtakunnallisista kursseista 1-5, joiden sisällöistä ja teemoista diplomikurssin tehtävät tulevat. Kurssin sisältöön kuuluu myös tietoutta taidealan ammateista.

4.jaksolla, vuodenvaihteen jälkeen tammikuussa nelospalkilla löytyy animaatiokurssi, joka voi olla vaikka nykytaiteenkin tekniikkana. Tehdään kokeiluja ja kunnioitetaan perinteitä muun muassa vaha-ja leikeanimaation parissa. Kameraan ja tietokoneeseen tukeudutaan kuvaamisessa. Kurssilla pääset myös tutustumaan äänenkäsittelyn saloihin!

5.jaksolla ku4 ykköspalkilla voi olla jo alkavillekin sopiva kohta valita kurssi. Jatkavien kannattaa tässä kohtaa lukuvuotta viimeistään alkaa lisätä kurssimäärää seuraavan syksyn diplomityöskentelyä silmällä pitäen. Kurssilla muun muassa piirretään hiilellä sekä maalataan vesiliukoisilla öljyväreillä. Käytämme taiteen kuvia oman työskentelyn lähtö- ja vertailukohtina, mutta ennen kaikkea inspiroijina.

6.jaksolla hypätään median ja kuvallisten viestien maailmaan palkilla yksi. Kurssin tehtävissä on runsaasti luovaa ideointia kehittäviä tehtäviä. Tehtävien toteuttamisessa sovelletaan useita tekniikoita: paperi ja sakset -   kuvankäsittely - digivideo. Kurssilla perehdytään myös taidegrafiikkaan, joka täydentää vanhojen tekniikoiden hallintaasi. Tervetuloa viimeiselle valinnaiselle, olitpa sitten kiinnostunut lukion jälkeisestä graafisen suunnittelun opiskelusta tai kurssimäärän täydennyksistä!

Kaikilla kursseilla on lyhyesti myös tietoutta kurssin teeman mukaisista jatko-opintomahdollisuuksista. Taidealan ammatinvalintaohjeita löytyy painotetusti kurssilta ku5.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti